Volkswagen ve Ford, birbirine hem yakın iki firma hem de birbirine uzak olan iki firma. Ford ABD’nin en köklü otomobil firmalarından biri. Volkswagen ise Almanya’nın dünyaca ünlü isim yapmış olan bir otomobil devi. Birbirlerine yakın gösterilen bu iki firma şimdilerde güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor.

Bu neden bizi ilgilendiriyor çünkü iki devin ortak çalışması Türkiye’de olacak. Yatırım Türkiye’de olacak ve yepyeni araçlarla karşı karşıya kalacağız. Peki, üretilecek araç ne olacak? Türkiye’de yatırım nasıl yapılacak?

İlginizi Çekebilir: Uygun Fiyatlı Yeni Nesil 2021 Fiat Mobi Tanıtıldı – Fiyatı Nasıl?

Volkswagen ve Ford, Türkiye’de Ortak Üretime Hazırlanıyor

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre iki firma, ortak bir üretim tesisine adım atacak. Ford’un Yeniköy bölgesine yer alan üretim tesisinin geliştirilmesi sağlanacak.

110 dönümlük ek bir alanla beraber yeni tesis genişletmeleri yapılacak ve bu çalışma sonrasında %20 oranında ek bir istihdam oluşturulması sağlanacak. Zaten mevcut fabrikada 8500 kişiye kadar çalışan olduğu biliniyor.

Eğer proje gerçekleştirilecek olursa ek olarak 2500 kişiye kadar yeni alım yapılacak. İki firmanın ortaklığı ile geliştirilen yeni üretim tesisinin 350 bin olan araç üretim sınırını da 750 bin araca çıkaracağı söylendi.

İki firmanın ortak olarak geliştireceği araçların ise ticari sınıfta olacağı söylendi. Orta sınıf bir ticari aracın geliştirileceği ve üretimin tamamen bunun üzerine olacağı da belirtilmiş durumda. Yeni tesis için Volkswagen ve Ford tarafından henüz kesin açıklamalar gelmedi.

Yani iki firmanın henüz anlaşmanın tamamlandığını belirten duyurusu yok ama çalışmaların devam ettiği duyurusu var. Muhtemelen virüs salgını da süreci biraz yavaşlatmış olabilir. İki firmanın ortaklaşa olarak oluşturacağı araçların özelliklerinin neler olacağı, yatırımın ne kadar büyütüleceği ve ülkemize ne kadar katkı sağlayacağı önce anlaşmanın iki firma tarafından resmi olarak açıklanmasıyla ortaya çıkacak.

Eğer her şey söylendiği gibi olursa, ilk araçların 2022 yılında üretim bantlarından ineceği iddiası da var. Dediğimiz gibi detaylar için biraz daha beklemek gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version