Artan vergiler ve yükselen döviz kurundan ötürü belki kolay kolay satın alamayacağız, ancak Volkswagen gören herkesi heyecanlandıracak yeni Golf R modelinin fotoğrafını paylaştı. Henüz yeni tanıtılan VW GTI Clubsport modelinin ardından görücüye çıkacağını öğrendiğimiz 2021 VW Golf R modelinin ne zaman tanıtılacağını artık kesin olarak biliyoruz.

Yarış pilotu ve eski Top Gear Amerika sunucusu Tanner Foust, Twitter hesabından paylaştığı kısa fragmanda Golf R’ın lansman tarihini açıkladı. Buna göre canavar Golf modeli 4 Kasım tarihinde görücüye çıkacak.

Üzücü olan ise yukarıda yer alan videoda 328 beygir güce sahip olacağını öğrendiğimiz Golf R’a dair çok az detay paylaşılmış. GTI ve diğer MK8 Golf modellerindekinin aynısı farlar haricinde göze çarpan pek bir detay yok. Şaşırtıcı şekilde VW Golf R’ın arka bagaj tasarımı Avrupa’da satışa sunulan T-Roc R modelini andırıyor.

Aslına bakılırsa bu noktaya gelene kadar Golf R’ın birçok casus fotoğrafını görmüştük. Golf R stok modellere kıyasla daha agresif bir dış görünüme ve kesinlikle çok daha güçlü bir motora ev sahipliği yapacak. Eski nesillerde olanın aksine R, kendini GTI’dan ayırmayı da başaracak.

Örnek vermek gerekirse yeni Golf GTI’in sis farları ve alt tampon bölgesinde altıgen şeklinde petek desenli tasarım tercihi söz konusu. Diğer yandan Golf R’da daha sade bir tasarım ve daha büyük hava akış kanalları uygulanmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version