Alman otomobil markası Volkswagen, büyük SUV segmentindeki Touareg modelinin bir milyon adet üretilmesini kutlamak için “ONE Million” adını taşıyan özel bir versiyon geliştirdi. Amiral gemisi olarak nitelenen modelin varyasyonları arasına dahil olan bu model, bir dizi özel ekipmana ev sahipliği yapıyor.

İlk kez 2002’de üretilmişti

Takvim yaprakları 2002’yi gösterdiğinde Touareg modeli Volkswagen’in kataloğundaki yerini almıştı. Aradan geçen süre zarfında 1 milyon adet üretilen Touareg’in bu çok önemli kilometre taşını kutlamak isteyen Volkswagen, “ONE Million” ismini taşıyan özel modeli müşterilerin beğenisine sundu.

Sechura Beji adını taşıyan özel bir renge boyanan araçta 20 inç büyüklüğündeki Bogota veya 21 inçlik Suzuka jantlar kullanılıyor. Karartılmış arka stop lambaları, B sütununa işlenmiş “ONE Million” damgası, parlak siyah renkli arka difüzör başta olmak üzere bir dizi özgün tasarım detayına ev sahipliği yapan araç R-Line Black Style isimli dış pakete de yükseltilebiliyor.

Fiyatı 80 bin 880 Euro olarak belirlenen araçta V6 TDI motor kullanılıyor. Toplamda 282 beygir güç üretebilen bu motora ek olarak aracın anahtarında en iyi kalitedeki Puglia derisi ham madde olarak kullanılmış. Tamamen dijital olan, üzerinden klimayı bile kontrol edebilmenin mümkün olduğu Innovision Cockpit isimli hayalet gösterge sistemi ise cabası.

Slovakya’da üretiliyor

Bu arada Türkiye de başta olmak üzere herhangi bir ülkede satılan tüm Touareg modelleri, Slovakya’nın Bratislava şehrindeki Volkswagen fabrikasında seri üretim bandından iniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version