Alman otomobil devi Volkswagen, Çin’de düzenlenecek olan 2019 Auto Shanghai fuarında yeni modellerini görücüye çıkarmak için gün sayıyor. Bu yeni modellerin arasında ise Teramont X isimli 5 koltuklu SUV, SMV ismi verilen yedi koltuklu konsept ve I.D. Roomzz elektrikli aracı yer alıyor. Fakat şirketin en dikkat çeken modellerinden birisi ise SUV Coupe Concept.

Henüz konsept aşamasındaki bu modele verilen isim pek de kreatif sayılmaz, kabul. Fakat araç isminden de anlaşılacağı üzere hem SUV, hem de coupe modeli olarak nitelendirilebilecek bir tasarıma sahip. Ön tamponundaki çift C şeklindeki krom şeridi göz alan model hala daha prototip aşamasında, ancak görünen o ki seri üretime gireceği günler çok da uzakta değil.

Çinli şirket de işin içinde

SUV Coupe Concept modeli, Volkswagen’in Çinli otomobil şirketi FAW ile kurulan ortak girişim tarafından üretilecek. Aslına bakılırsa bu araç sadece Çin pazarına özel geliştirilen Tayron isimli SUV modelinin daha tarz sahibi versiyonu olarak nitelendirilebilir. Orta üst sınıftaki SUV pazarına hitap etmesi planlanan araç modüler platform üzerine inşa edilecek.

12 model geliştirecekler

Volkswagen Çin‘in CEO’su Stephan Wöllenstein konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında “2020 itibariyle SUV model sayısını ikiye katlayarak en az 12’ye çıkarmış olacağız. FAW Volkswagen ve SAIC Volkswagen olarak her zevke ve bütçeye uygun SUV modellerini müşterilerimizin beğenisine sunacağız” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version