Dünyanın önde gelen otomobil üreticileri şu sıralar sıkılaşan emisyon düzenlemelerine ayak uydurmak ve yenilikçi motor teknolojilerinin kullanıldığı modeller geliştirmekle meşguller. AR&GE masraflarının belini büktüğü markaların çoğu, dünya çapında daralan talep sonucu nakit akışının azalmasından da mustarip durumdalar.

Hal böyle iken bu kez en çok satan markalardan Volkswagen’in Almanya’nın Wolfsburg şehrindeki ana fabrikasına bağlı iki adet enerji istasyonunu kapatma kararı aldığı haberi gündeme geldi. Buna göre şirketin karbondiyoksit emisyonu hedefine ulaşabilmesi için enerjisini kömürden alan bu istasyonların kapatılması gerekiyordu. Acı bir reçete olsa da CEO Herbert Diess bu kararı almış gözüküyor.

Satın alma teklifini reddetti!

VW CEO’su tarafından yapılan açıklamada dikkat çeken detayların başına ise Diess’in bu istasyonları satma fikrini reddettiğini vurgulamış olması geliyor. Kendisinin LinkedIn hesabında yer alan paylaşımda “İlginenen bazı kurumların satın alma tekliflerini reddettim. Wolfsburg’daki eski, kömürle çalışan enerji istasyonlarını alıp dünyanın herhangi bir başka noktasında kurmak istiyorlardı” cümleleri yer aldı.

Çevre dostu enerjiye geçiş

Konuya ilişkin Volkswagen’den yapılan basın açıklamasında hala kömürle çalışan güç istasyonlarının yerini gaz türbini tesislerinin alacağı belirtildi. Bu sayede şirket fabrikalarının salgıladığı karbondiyoksit emisyonunun yüzde 60 oranında azalması hedefleniyor. Bahsi geçen bu hedef 870 bin otomobilin salgıladığı emisyona denk.

Bu arada Avrupa Birliği kıtası içerisinde çevreyi en çok kirleten 10 fabrikadan 7’sinin Almanya’da bulunduğu bilgisini de paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version