Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkıp Avrupa kıtasının tamamına yayılan Coronavirüs salgınının her sektörde olduğu gibi otomobil sektörüne de olumsuz etkileri devam ediyor. Satışları olumsuz etkileyen ve tedarik zincirinde aksaklıklara yol açan salgın, fabrikaların kepenk kapatmasına da neden olmuş durumda. Bunun son örneği Alman otomobil markası Volkswagen ve bünyesindeki diğer markalara ait fabrikaların kapanması oldu.

Belirsizlik can sıkıyor

Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat ve Skoda markalarının çatı şirketi Volkswagen’den bugün yapılan açıklamada Coronavirüs salgınının belirsizliği nedeniyle bu yılki satış performansına ilişkin bir tahminde bulunmanın mümkün olmadığı belirtildi.

CEO Herbert Diess’in basın mensuplarına verdiği demeçte “Fabrikalarımıza parça tedarik eden üreticilerin tesislerini kapatması, insanların daha az sıfır otomobil almaya başlaması gibi etkenler yüzünden grup bünyesindeki markalara ait fabrikaların kapanması kararını aldık” cümlelerini kullandı.

İşçi konseyinin çağrısı dinlendi

Volkswagen’in işçi konseyi de üretim tesislerinde çalışan işçilerin birbirleri arasına güvenli bir mesafe koyarak salgını önlemesi ihtimalinin olmadığını, bu sebeple üretime ara verilmesi şeklinde bir tavsiye kararı aldığını duyurmuştu.

Bu karara kulak veren VW yönetimi, şirketin İspanya’daki fabrikalarını kapatacak. Portekiz, Slovakya ve İtalya’daki tesisler de aynı şekilde, belirsiz bir süreliğine işçileri eve gönderecek. Geri kalan fabrikalar da üretime ara verme ve işçilerin haklarını koruyarak izne çıkarma yolunu izleyecek. Belçika, Almanya, Macaristan ve son olarak Meksika’daki fabrikalarda üretime ara verilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version