Volkswagen, tam bir dönüşüm içerisinde. Artık elektrikli araçlara daha fazla önem veriliyor. Haliyle elektrikli araçlarda kullanılan sistemler için de yoğun bir çalışma var. Bu noktada özellikle pil teknolojileri üzerinde, sıkı bir geliştirme çalışması söz konusu. Sadece yeni pil teknolojileri değil, bunun yanında geri dönüşüm sürecinin nasıl işleyeceği de sürekli olarak planlanıyor.

İşte bu süreçle ilgili olarak yeni bir video ortaya çıktı. Markanın, araçlarda kullanılan pilleri nasıl geri dönüştürdüğünü gösteren video bir hayli ilgi çekti.

Volkswagen Elektrikli Otomobil Pillerini Geri Kazanıyor

Videoda Almanya Salzgitter’de tesisi içerisinde yer alan geri dönüşüm fabrikası dikkat çekiyor. Burada, ömrünü tamamlamış olan elektrikli otomobil pillerinin tek tek parçalandığı görülüyor.

Tabii ki bu parçalama süreci, profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Yani şöyle ki gelişi güzel bir parçalama söz konusu değil. Uzman ekipler, pilleri tek tek söküyor ve geri dönüşüme hazır hale getiriyor.

Pil paketi içerisinde ne kadar bileşen varsa, kullanılabilecek olanların tamamı özel bir şekilde ayrıştırılıyor. Sonrasında tekrar pil üretiminde kullanılması üzerine yeniden üretim birimi içerisine giriyor.

Videoda da net bir şekilde görebildiğimiz gibi geri dönüştürme süreci de biraz zaman alıcı ve titizlikle yapılıyor. Aktif olarak pil dönüştürme için kullanılan bu tesisin geri dönüşüm için kapasitesinin sınırlı olduğunu da ekleyelim.

Şu an için yıllık olarak 3600 adet pilin geri dönüştürülebileceği açıklandı. Yılda 3600 rakamı yeterli görülebilir ama elektrikli arabalara artan ilgiyi düşünecek olursak, geri dönüşümün kapasitesinin biraz daha artması gerekebilir.

Volkswagen bundan sonraki dönemde geri dönüştürme kapasitesini arttırmak için yeni tesisler açacak mı göreceğiz. Marka yaptığı açıklamalarda bu alana daha fazla özen göstereceklerini söylemişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version