Türkiye’de en çok tercih edilen marka yarışında son dönemlerin en dikkat çeken markası Volkswagen. Geçtiğimiz haftalarda Yeni Polo’yu ilk kez kullanmak üzere Göcek’e gittiğimde markanın Pazarlama Müdürü Çağrı Öztaş ile bolca konuşma fırsatı bulduk ve otomobil devi Volkswagen’in gelecek hedefleri üzerine söyleşide bulunduk.

Volkswagen’in Gelecek Hedefleri’nde Neler Var?

Alman markanın başından geçen dizel skandalının ardından kendine bambaşka bir yol çizdiği ortada. Bu yolun sonu da SUV ve elektrikli otomobillere çıkıyor.

50 milyar Euro’luk yatırımla geleceğine yön veren marka, tıpkı BMW’nin i ailesi gibi elektriklilerine yepyeni bir isim veriyor. ID olarak adlandırılacak yepyeni model yelpazesinde yok yok.

400-600 km menzil hedeflediklerine dikkat çeken Çağrı Öztaş, 2020’den itibaren ID ailesini Türkiye’de satışa çıkaracaklarını o döneme kadar da altyapı çalışmalarını takip edeceklerini ifade etti.

2023 yılında Volkswagen’in global satışlarının yüzde 30’unun elektrikli olacağı öngörüsü de işin detayı. Peki ya SUV ailesi.

Halihazırda Tiguan ve Touareg ile yola devam eden marka, gelecek T-Roc ve 7 kişi opsiyonlu Tiguan Allspace ile pazarın rekabetinde iki güçlü oyuncuyla kadrosunu takviye ediyor. Çin ve Amerika pazarlarında satılacak yeni modellerle çok daha fazla SUV göreceğimiz de açık.

Volkswagen En İyi 3 İçinde Olmayı Hedefliyor!

Peki ya Türkiye’de durum ne? Ülkemizde gelecek planları neler? Çağrı Öztaş’tan öğrendiğimize göre tek hedef satış liderliği değil. İlk üçte olup en sevilen marka olmak.

Ayrıca Yeni Polo ve 1.5 litrelik Arteon ile de markanın güçleneceği kesin.

Kaynak: auto motor & sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version