Alman otomobil markası Volkswagen, Arjantin’de düzenlenen bir etkinlikte küçük crossover modeli Tarek’i ABD başta olmak üzere Kuzey Amerika kıtasındaki ülke pazarlarına getireceğini duyurdu. Şuan için bahsi geçen model resmen duyurulmuş değil. Tarok isimli kamyonet konseptiyle ismini karıştırmamakta fayda var, çünkü bu model cüssesi itibariyle Tiguan’ın hemen altında konumlanacak.

Sunum esnasında çekilen bu fotoğrafa göre Volkswagen Tarek modeli Arjantin, Brezilya, Meksika, Kanada ve ABD’de satışa sunulacak. Eğer Çin pazarında satılan araçlarla az da olsa ilgiliyseniz, Volkswagen’in hayli aktif olduğu bu ülkede MQB platformu üzerine yükselen Tarek’i Tharu ismiyle satışa sunduğunu hatırlayabilirsiniz.

Muhtemelen Tarek’in Amerikan versiyonunda da Volkswagen aynı platformdan yana tercihte bulunacak, ancak motor tarafında pazarın beklentilerine uygun seçimler yapacak. Halihazırda 1.2, 1.4 ve 2.0 litrelik turboşarjlı benzinli motorla satılan araba yedi ileri DSG şanzımandan geçen gücü ön tekerleklere aktaracak.

Tiguan’ın bir düşük modeli

Ülkemizde satılıp satılmayacağına dair henüz bir açıklamaya rastlamadığımız Tarek, 2019 model VW Tiguan’ın hemen altında konumlanacak. Küçük crossover modellerinin ABD başta olmak üzere tüm dünyada ne kadar revaç bulduğu herkesin malumu.

Volkswagen de Tiguan’la yakaladığı çıkışı daha küçük model arayışındaki müşterilerine Tarek’i sunarak devam ettirmek niyetinde. Modelin başlıca rakipleri arasında ise Honda HR-V, Subaru Crosstrek ve Hyundai Kona yer alıyor.

Meksika veya Arjantin’de üretilmesi planlanan yeni crossover modelinin ne kadar ücretle satışa sunulacağı şuan için bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version