Volkswagen’in tüm dünya genelinde gerçekleştirdiği otomobil satışları geçtiğimiz Haziran ayında yüzde 17.5 düşüş göstererek 804 bin 100 adet olarak kayıtlara geçti. Alman otomobil üreticisinin geçtiğimiz Cuma günü yaptığı duyuruyla öğrendiğimiz bu düşüşe ek olarak şirket, yılın ilk yarısı genelinde de toplam otomobil satışlarında kan kaybetti.

Buna göre VW’nin aktif olarak faaliyet gösterdiği pazarlardaki otomobil satışları bir önceki seneye kıyasla yüzde 27.4 düşüş gösterdi ve 3.9 milyon adette kaldı.

Yüzde 34’lük dev bir azalma yaşandı

Aslına bakılırsa Haziran ayında bu denli sert bir düşüşün yaşanacağı zaten öngörülüyordu. Çünkü bir önceki ay COVID-19 salgınının etkileri çok daha şiddetli hissedildi ve Volkswagen’in satışları bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 34 azaldı.

Öyle ki Volkswagen’in anavatanı olan Batı Avrupa bölgesinde Mayıs ayında yaşanan sert düşüşün ardından toparlanma eğilimine girilmiş olsa da sadece 255 bin 200 adet otomobil satıldı. Bu da bir önceki seneye göre neredeyse yüzde 30’luk bir düşüş anlamına geliyor.

Çin’de düşüş çok sert değil

VW’nin iddialı olduğu bir başka pazar ise Çin. Neyse ki bu dev otomobil pazarında Volkswagen’in kaybı çok büyük değil. Haziran ayında 341 bin adet otomobil satan dev üretici, bir önceki seneye göre yalnızca yüzde 3.9’luk bir düşüş yaşadı.

Markanın CEO’su Herbert Diess, COVID-19’un çıkış noktası Çin’de Volkswagen için çok zorlayıcı bir yarı yıl geçirdiklerini belirtti. Ancak Nisan ayından sonra toparlanmaya girilmesini ise memnuniyetle karşıladıklarının da altını çizdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version