Aslen İsveçli bir marka olmasına rağmen günümüzde Çin menşeli Zhejiang Geely Holding Group bünyesinde faaliyetlerine devam eden Volvo, toplamda 200 binden fazla aracını gönüllü olarak geri çağırma kararı aldığını açıkladı. Üstün güvenlik teknolojileriyle bilinen Volvo’nun bu kararı almasının arkasında yatan sebep, motor kompartımanındaki bir mühendislik hatasının yakıt sızıntısına yol açma ihtimali.

Konuya ilişkin gruptan yapılan açıklamaya göre bazı arabaların motor bölümündeki yakıt borularında ufak, küçük çatlaklar tespit edildi. Araçların yakıt sistemi basınçla çalıştığı için de zaman içerisinde bu çatlakların büyüyüp yakıt sızıntısını tetikleyebileceği değerlendirildi.

Araçların satıldığı ülkeler paylaşıldı

2015 ila 2016 yılları arasında üretilen 11 farklı modelden oluşan 219 bin arabanın bahsi geçen sorundan etkilendiği belirtiliyor. İsveçli şirkete göre en çok etkilenen arabalar sırasıyla İsviçre, İngiltere ve Almanya’da satılmış. Türkiye’de satılan Volvo’ların durumuna ilişkin bir açıklama ise paylaşılmış değil.

Geri çağırma kararı ise ilk kez İsveçli günlük gazete Aftonbladet tarafından haberleştirildi.

Volvo 2015’te 503 bin 123, 2016’da ise 534 bin 332 araba sattı. Geri çağırma kararının ne kadar büyük bir yüzdeyi etkilediğini anlamak için bu rakamlar faydalı olabilir.

Herhangi bir kazaya yol açmış değil

Şirketin yaptığı basın açıklamasının devamında “Bu sorunla bağlantılı olarak meydana gelen herhangi bir yaralanma veya kaza bilgisi tarafımıza ulaşmış değil. Volvo önlem olarak, gelecekte herhangi bir sorun yaşanmaması adına araçları geri çağırma kararı aldı” satırlarına yer verildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version