Lüks otomobil markası Volvo’nun Çin menşeli Geely Holding tarafından satın alındığını otomotiv sektörünü takip edenler mutlaka biliyordur. Bu satın almaya birlikte dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin’de elini güçlendirmeye başlayan Volvo şimdilerde duyurusun yaptığı son geri çağırma kararıyla gündeme geldi.

Buna göre toplam 244 bin 800 adet Volvo modeli, emniyet kemeri kaynaklı bir üretim hatası nedeniyle geri çağrılmış bulunuyor.

Sadece Çin’de satılan arabaları kapsıyor

Basın açıklamasında yer alan bilgilere göre geri çağrılan arabaların tamamı ya Çin’e satılmış, ya da yurtdışından Çin’e ihraç edilmiş modellerden oluşuyor. Aralarında S80, S80L, S60, S60L, V70, V60, XC60 ve V60CC modellerinin yer aldığı Volvo’ların 18 Haziran 2021 tarihi itibariyle yetkili servislere davet edilmesi planlanıyor.

Süre hayli uzun. Neredeyse 1 sene kadar sonra emniyet kemeri gibi hayati derecede önem taşıyan bir parçanın müdahale görecek olması şaşırtıcı. Ancak pazarın büyüklüğü hesaba katılınca, yapacak bir şey kalmıyor.

İlk hatalı model 2006’da üretilmiş

Arızalı olduğu tespit edilen ilk model 2006 yılında üretilmiş. En sonuncusu ise üretim bandından 2019 yılının Aralık ayında inmiş.

Çin’de satılan arabaların kabin içi tasarımıyla alakalı sorunlardan ötürü emniyet kemeri bazen sıkışabiliyor. Bu da uç vakalarda emniyet kemerinin görevini yerine getirememesine, kaza durumunda yaralanma riskinin artmasına yol açabiliyor.

Neyse ki 2021’nin Haziran ayı itibariyle arızalı emniyet kemerleri yetkili servislerde tamamen ücretsiz olarak yenilenecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version