Avrupa ülkeleri arasında dizel motor binek türü araçlarda ve SUV modellerinde her zaman için tercih sebebi olageldi. Ancak aynı şeyi ABD genelinde söyleyebilmek mümkün değil. Benzin fiyatları ucuz olduğu için ABD’li sürücülerin dizel motorlu araçlardan uzak kalmayı yeğledikleri biliniyor. Şimdilerdeyse lüks otomobil markası Volvo, yıllardan beri hemen her modelinde opsiyonel olarak sunduğu dizel motor seçeneğini yavaş yavaş askıya almaya hazırlanıyor.

Buna göre artık daha yeşil ve çevre dostu benzinli ve hibrid motor seçenekleri gündeme gelecek. Dizel motor seçeneğiyle satışa sunulmayacak ilk modern Volvo modeli ise S60 olacak.

Önümüzdeki haftalarda tanıtılacak

Volvo’nun yeni S60 modelini birkaç hafta içinde tanıtması ve 2018’in sonuna doğru satışa sunması bekleniyor. Yalnızca benzinli ve hibrid motor seçenekleriyle gelecek olan model, sonraki yıllarda tamamen elektrikli olarak da görücüye çıkabilir.

Bu bilgiler bizzat Volvo başkanı Hakan Samuelsson tarafından açıklandı. Yönetici aynı zamanda Volvo’nun yeni jenerasyon dizel motor geliştirmeyeceğinin de altını çizdi.

Dizel motorlara elveda!

Volvo’nun uzun vadede planı, yalnızca dizel motorları da içermiyor. Şirket aşama aşama içten yanmalı motorları terk ederek tamamen elektrikliye evrilmenin peşinde. Yeni çıkacak olan S60 modeli bu planın ilk adımı olacak. S60 müşterileri dört silindirli Drive-E benzinli motor seçeneğinin yanı sıra plug-in hibrid versiyonunu da satın alabilecekler.

Böylece Volvo, daha çevre dostu ve ekonomik araçlar geliştirmiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version