Volvo, dünyanın en sağlam araçlarını üreten markalardan bir tanesi. Markanın ne kadar sağlam araçlar sunduğunu bilmeyen yok. Fakat marka biraz daha öteye geçmek ve kazalardaki ölüm risklerini en aza indirmek istiyor. Bunun için Volvo güvenlik testi ya da güvenlik testleri olarak isimlendirebileceğimiz testler sürekli olarak geliştiriliyor.

Diğer markaların katıldığı güvenlik testlerine marka zaten katılmış ve en sağlam araç sunan markalardan biri unvanını almıştı. Fakat standart testlerin çok ötesine geçen testler yapılmaya başlandı. Son testlerde de araçların ne kadar sağlam olduğu bir kez daha kanıtlandı. Ama dediğimiz gibi bu kez senaryo çok farklı.

Volvo Güvenlik Testleri için Bir İlke İmza Attı

Yeni güvenlik testlerinde marka araçlarını vinç yardımıyla 30 metre yükseğe çıkardı. Özel olarak seçilmiş olan zemine araçlar 30 metre üzerinden bırakıldı. 30 metre yukarıdan bırakılan araçlar öyle bir sağlamlık gösteriyor ki neredeyse sadece darbe alan kısımda bir etki oluşuyor ama iç kısımda yani yolcu güvenliği kısmında hiçbir olumsuzluk yaşanmıyor.

Yolcuların 30 metreden düşmeye karşı bile güvenli bir şekilde aracın içerisinde kalabileceklerini gösteren test çok değerli. Ne kadar sağlam ne kadar iddialı araçlar sunulduğunu bu şekilde anlıyoruz.

Markanın bu testleri yapmasının ana nedeni araçların sağlamlığını test etmenin yanında yolcu güvenliğini test etmek. Sadece kaza sırasında değil kazanın sonrasında da aynı durum geçerli. Kaza sonrasında araç içerisinde herhangi bir sıkışma olursa, yolcuların nasıl kurtarılacağı konusunda çalışmalar yapılıyor.

Markanın bunun için oluşturmuş olduğu Volvo kurtarma hizmetleri de var. Zaten yapılan testlerde bu ekipler de aktif olarak rol alıyor. Tüm bu testlerin amacı, dünyanın en sağlam araçlarını üreten marka unvanını almak. Son yapılan testi de ekleyelim bu iddiada marka ne kadar başarılı siz karar verin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version