Volvo’dan bugün yapılan açıklamada seneye üretilecek modellerin artık saatte en fazla 180 km hız yapacak şekilde sınırlamaya sahip olacağı duyuruldu. Atılacak bu radikal kararla firmanın amacı yüksek hız sonucu ortaya çıkan kazaları en aza indirmek.

Bu yüzden 2020 yılından itibaren üretim bandından inen Volvo’lar saatte 180 kilometreden daha hızlı gidemeyecekler. 

Polestar modelleri etkileniyor mu?

Şirketin “Vizyon 2020” adını verdiği plan kapsamında yürürlüğe girecek olan bu kararın bir diğer amacı da 2020’den itibaren Volvo araçlarının hiçbir ölümlü kazaya karışmamasını sağlamak. Volvo’nun lüks performans markası Polestar‘ın da bu karardan etkilenip etkilenmeyeceğiyle ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmış değil.

Konuya ilişkin basın mensuplarına demeç veren Volvo’nun Başkanı ve CEO’su Håkan SamuelssonVolvo güvenlikte bir liderdir: Her zaman öyleydik ve öyle kalmaya da devam edeceğiz” dedikten sonra şu ifadeleri kullandı:

Yaptığımız araştırmalar sonucunda ağır yaralanma ve ölümle sonuçlanan kazaların asıl sebebinin ne olduğunu öğrenmiştik aslında. Evet, hız limiti getirmek belki kalıcı bir çözüm değil, ancak tek bir hayatı dahi kurtarmamızı sağlayacaksa bunu yapmaya değer.

İnsanların Volvo araçlarını kullanırken hayatlarını kaybetmesi, şirketin hiç de hoşuna gitmeyen bir durum. Bu sebeple 2007’de belirlenen “Kaza sonucu yolcu ölümlerini azaltma” hedefi çoktan tutturmuş olsa da Volvo hala daha insan faktörüne karşı mücadele etmeyi sürdürüyor.

Potansiyel müşterilerin bu karara nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version