Sürücüsüz araç teknolojisi her geçen gün biraz daha gelişirken, Uber kusursuz hizmet için Volvo ile işbirliğine gitti. Yapılan açıklamaya göre Uber otomobil devine 24 bin adetlik sipariş verdi.

Volvo 24 Bin XC90 SUV’u Uber İçin Üretecek

Volvo ile masaya oturan Uber 24 bin adetlik siparişini Volvo XC90 SUV modeline verdi. İki devin işbirliği 2021 yılına kadar sürecek. Son durumda Uber sadece bir uygulama olmaktan kurtulacak ve ilk ticari filosuna kavuşacak.

Telefonla taksi hizmeti veren Uber, sürücüsüz araç bölümü üzerinde bir süredir kafa yormaktaydı. Son zamanlarda şirketin adı bazı skandallara karışmış, şirket bu nedenle sürücüsüz araçlara daha bir önem vermeye başlamıştı. Uber bu kapsamda önemli bir adım atarak Volvo ile işbirliğine gideceğini duyurdu. Hali hazırda İsveçli otomobil devi ile bazı anlaşmalar dahilinde birlikte çalışan Uber, yeni siparişle ilişkileri bir üst noktaya da taşımış oldu.

İlk Filo 2019 – 2021’de Teslim Edilecek

Alınan bilgilere göre otomobilde dünya devi şirket, Uber’e 2019’dan başlamak üzere 2021 yılına kadar 24 bin araç üretecek. XC90 SUV modeli için anlaştıklarını duyuran iki dev isim, her iki sektörde de dikkatleri toplamayı başardı. XC90 SUV modelinin ABD liste fiyatı ise 50 dolar civarında!

İsveçli otomobil markasından yapılan açıklamaya göre XC90 SUV modelinin sürücüsüz teknolojisi üzerine Uber çalışacak. Bu çalışmaları yapacak birimse teknoloji departmanı olacak.

Otomobil devi 24 bin adetlik sipariş sonrasında sektörde bir ilkede imza atmış olacak. Çünkü sektör bu siparişi bu güne kadar yapılmış en büyük satış olarak değerlendiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version