Volvo‘nun orta boylu yeni SUV modeli XC60, ABD’de düzenlenen New York Otomobil Fuarı‘nda “2018’de Yılın Otomobili” ödülünü almaya hak kazandı. Böylece Volvo, her geçen gün sayısı artan ödül kataloğuna bir yenisini daha eklemiş oldu.

Hatırlanacağı üzere XC60, bu yılın başında oldukça prestijli sayılan “Kuzey Amerika Yılın SUV Modeli” ödülüne layık görülmüştü. Keza Cenevre Otomobil Fuarı’nda da XC60’ın kardeşi, küçük SUV modeli XC40‘a “Avrupa’da Yılın Otomobili” ödülü verilmişti.

XC60 bu kez Volvo tarihinde bir ilke imza attı ve lüks otomobil üreticisi, SUV kategorisinde ilk defa “Yılın Otomobili” ödülünü almış oldu.

Volvo CEO’su: Doğru kombinasyonu yakaladık

Ödül töreninde konuşan Volvo’nun CEO’su Håkan Samuelsson, “Şirketimizin geliştirmek için yüklü miktarda yatırım yaptığı modellerinin böylesi ödüller almasından memnuniyet duyuyorum. Oldukça zorlu bir kategoride rekabet ediyoruz, ancak XC60’ın aldığı bu ödül Volvo’nun tasarım, güvenlik ve kalite noktalarında doğru kombinasyonu yakaladığına işaret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Üstün güvenlik önlemlerine sahip

Yeni XC60, Euro NCAP testlerinde 2017’nin en iyi performansını sergilemeyi başarmış bir model. Volvo’nun otonom acil durum fren sistemine ev sahipliği yapan araç, muhtemel çarpışmaları önceden tahmin edip sürücünün yerine frene basabiliyor. Şerit takip sistemi, kör nokta bilgilendirme sistemi (BLIS) ve direksiyon yardımcısı gibi birçok güvenlik önlemi de cabası.

Başta dizel ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan XC60’da Volvo’nun yeni plug-in hibrid motor opsiyonu da bulunuyor. Bu motor ile araba 407 beygir güce kavuşuyor, 0’dan 100 km/s’ye çıkışı ise 5.3 saniye sürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version