Her ne kadar Çinliler tarafından satın alınmış olsa da, Volvo halen daha İsveç ekolünü sürdürmeye devam eden ve dayanıklılığıyla zihinlere adını kazımayı başarmış bir lüks otomobil markası konumunda.

Elektrikli, hibrid ve otonom araçlarla ilgili çalışmalarını yürüten şirket, şimdilerde yeni nesil S60 modelini tanıtmak için gün sayıyor. Yaza doğru tanıtılması planlanan S60’ın yanı sıra yenilenen V60’ın Cross Country modeli de yakında gün yüzüne çıkacak.

Volvo daha güçlü ve tasarruflu hibrid güç üniteleri geliştirmeye devam edecek, ilerleyen dönemde de hibrid motorlar yerini tamamen elektrikli motorlara bırakacak gibi duruyor. Yeni alınan içten yanmalı motor geliştirme çalışmalarını durdurma kararı, bunun ilk işaret fişeği olarak yorumlandı.

Bir devrin sonunu CEO açıkladı

Yeni üretilen Volvo modellerinde kullanılan içten yanmalı turboşarjlı motor, artık türünün son örneği olacak. Bu radikal değişim kararını yeni V60 modelinin Stockholm’deki lansmanı esnasında konuşan Volvo CEO’su Hakan Samuelsson verdi.

Buna göre Volvo önümüzdeki dönemde halen daha kullanımda olan içten yanmalı motoru geliştirmeyi durduracak. Piyasaya çıkan yeni modellerde yine aynı motor kullanılabilir, ancak şirketin benimsediği “Tamamen elektrikli ürün gamına geçme” vizyonu doğrultusunda AR-GE çalışmaları daha çok elektrikli ve hibrid güç üniteleri üzerine yoğunlaştırılacak.

Android’e terfi ediliyor

Araç içi eğlence sisteminde de Android işletim sistemine sahip yazılımlar kullanmaya başlayacak olan Volvo, bu sayede müşterilerine Google’ın geliştirdiği uygulamaları arabanın ekranına yansıtma fırsatı da sunacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version