Volvo ilk üç silindirli benzinli motorunu XC40 isimli küçük premium SUV modelinde kullanacağını açıkladı. Avrupa pazarına özel üretilen araç, ilk başta İngiltere’de satışa sunulacak. 1.5 litrelik bu yeni motora ise T3 ismi verilmiş.

İsveçli lüks otomobil üreticisinin düşük yakıt sarfiyatıyla öne çıkan Drive-E motorları arasına dahil olan 156 beygirlik bu yeni tasarım, 265 Nm değerinde tork üretebiliyor. Motora eşlik eden 6 ileri manuel şanzıman 0’dan 100 km/s’ye 9.4 saniyede çıkmasını sağlıyor. En yüksek çekiş miktarı ise 1.6 ton olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Yenilikçi ve teknolojik

Volvo’nun İngiltere biriminin başındaki üst düzey yöneticilerden Jon Wakefield, “XC40 için geliştirdiğimiz bu yeni motor, Volvo’nun yenilikçi mühendislik becerilerini temsil ediyor. Hem performans hem de yakıt tasarrufuyla öne çıkan mühendislik harikamızı yeni güç üniteleri takip edecek. Bu da XC40’ın ilerleyen dönemde pazar potansiyelini arttırmasını sağlayacak” dedi.

Farklı paket seçenekleriyle geliyor

Ürün gamına yeni motor seçeneklerinin dahil edilmesiyle birlikte Volvo XC40 toplamda 3 farklı pakette satışa sunulacak: Momentum, R-Dseign ve Inscription. Bu paketlerin her biri “Pro” isimli özel bir pakete yükseltilebiliyor.

Momentum modelleri 9 inçlik dokunmatik ekran, uydu bağlantılı navigasyon, çift iklimli klima ve 18 inçlik çelik jantlarla geliyor. R-Design paketinde ise daha sportif bir tasarım tercihi söz konusu. Daha dinamik süspansiyonlar da cabası.

T3 benzinli motorun Türkiye’ye gelip gelmeyeceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version