Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Koronavirüs salgını nedeniyle her zamankinden çok ihtiyaç duyulan solunum cihazlarının üretimine katkı sağlamaya çalışan diğer otomobil markaları arasına dahil oldu. Edindiğimiz bilgilere göre dev otomobil üreticisi, solunum cihazlarını 3D yazıcılar maharetiyle üretecek.

Salgın yüzünden ihtiyaç çok arttı

Aralarında Ford, General Motors, Ferrari ve Nissan’ın da bulunduğu bir dizi otomobil üreticisi hükümetlerle anlaşmaya vararak hızla yayılan Koronavirüs salgınına karşı ihtiyacın çok fazla arttığı solunum cihazı üretimine katkı sağlamaya hazır olduklarını belirtmiştilerdi.

Yapılan son basın açıklamasıyla Volkswagen de bu kervana katıldı ve sırf solunum cihazı geliştirmek için özel bir ekip kurduğunu duyurdu. Buna göre ekip, hastanelerde ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan solunum cihazları için tedarik zinciri oluşturacak ve materyal testlerini gerçekleştirecek.

Skoda, Porsche ve BMW de hazır

“Tıbbî ekipmanlar bizim için yeni bir alan. Ancak gereksinimlerimizi fark eder etmez üretime başlayabiliriz” diyen Volkswagen yöneticileri, Skoda’nın da bu işin içinde olduğunu ve prototip aşamasındaki bileşenlerin 3D yazıcılardan çıktı şeklinde üretildiğini belirtti.

Öte yandan Volkswagen’in lüks spor otomobil markası Porsche de yardım çalışmalarına katkı sağlamak niyetinde. Şirketin CEO’su Oliver Blume “İnsanî yardım bakımından neler yapabileceğimize dair fikir topluyoruz” dedi. Keza Münih menşeli BMW de yardıma hazır olduklarını “3D yazıcı teknolojisini kullanarak bileşen üretimi gerçekleştirmek mümkün” sözleriyle ifade etti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version