Alman otomobil üreticisi Volkswagen halen daha Arteon modeline hak ettiği V6 motor seçeneğini ekleyebilmiş değil. Ancak görünüşe göre şirketin Avustralya birimi, beş kapılı hatchback modelini dört silindirli motorunu değiştirmeden çok daha heyecan verici ve güçlü bir hale getirmeyi başarmış bulunuyor. Dış görünümüyle de emsallerinden ayrılan modifiyeli Arteon’un satışa çıkmayacağını, sadece yarış odaklı hazırlandığını üzülerek not düşmekte fayda var.

Aracın en üst paketi olan, 276 beygir güç üretebilen 2.0 TSI motora ev sahipliği yapan R-Line modelini modifiye eden VW Avustralya ortaya çıkan yeni performans canavarına ART3on ismini vermiş. Avustralya’nın başkenti Sydney’de düzenlenecek olan zaman yarışı World Time Attack Challenge‘a hazırlanan araba, sokak sanatçısı Simon Murray tarafından hazırlanan renkli bir dış gövdeye de ev sahipliği yapıyor.

Motoru inanılmaz derecede güçlendi

Standart sürüme nazaran 207 beygir daha güçlenen arabanın toplam beygir kapasitesi 483 hp’ye çıkmış durumda. Keza tork değerleri de stok olarak 350 Nm iken gerçekleştirilen performans iyileştirmeleriyle 600 Nm olarak güncellenmiş. Tüm bu güç ise 4Motion sürekli dört çeker sürüş sistemine DSG şanzıman aracılığıyla iletiliyor.

0’dan 100 km/s’ye çıkışı 3.9 saniye

Sydney’deki Luddenham pistinde yola çıkan özgün Arteon modeli, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.9 saniyede çıkmayı başardı. Standart modelde bu değer 5.6 saniye idi, yani ortada ciddi bir performans artışı söz konusu. Aracın çıkabileceği en yüksek hız henüz paylaşılmış değil, ancak 250 km/s’den fazla olduğu tahmin ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version