Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen AG’ın CEO’su Herbert Diess, basın mensuplarına verdiği son demeçte Eylül ayında satışların bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla daha fazla olduğunu ve bu pozitif trendin yılın son çeyreğinde de devam etmesini umduklarını belirtti.

Malum olduğu üzere Mart ayından bu yana otomobil satışları tüm dünyada ciddi manada sekteye uğradı. Koronavirüs salgını nedeniyle neredeyse her markanın kan kaybetmesine rağmen Volkswagen hızlı toparlandı. Bunun en son göstergesi ise sonuna geldiğimiz Eylül ayında satışların artması oldu. Diess açıklamasının devamında şirketin pozitif operasyon geliri hedefine ulaştığını da vurguladı.

Geçen hafta Çarşamba günü hissedarlarla yapılan görüşmede VW CEO’su “Şirketin yeniden yapılanma planları Koronavirüs salgını nedeniyle yavaşlamadı, aksine hızlandı” demişti.

Bu arada Volkswagen Eylül ayında satışları arttırdı arttırmasına, ancak yılın ilk 8 ayı genelinde toplam araç satışları geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 21.5 oranında daha az gerçekleşti.

İçten yanmalı motorların devri bitiyor

Pandemi döneminde uluslararası tüm otomobil şirketleri hiç beklenmedik bir krizle karşı karşıya kaldı. Sokağa çıkma yasakları ve karantina uygulamaları yüzünden bayiler de kapanınca otomobil satışları neredeyse dibe vurdu.

Öte yandan şirketler de içten yanmalı motorlu araçlar yerine yeni nesil çevre dostu modeller geliştirmek için AR&GE çalışmalarını hızlandırdılar. Bu maliyetlerin karşılanması için araç satışlarının yeniden artış eğilimine girmesi firmalar için hayati önem taşıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version