Kenya Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada Volkswagen’in ülkedeki fabrikasında üretim kapasitesinin ikiye katlanacağı, dev otomotiv üreticisinin yeni bir modelin üretimine başlamak için çalışmalar yürüttüğü bilgisi paylaşıldı.

En son 40 yıl önce Kenya’daki fabrikasını kapatan Volkswagen, 2016 yılında atıl vaziyetteki fabrikasını yeniden hayata geçirerek otomobil üretimine başlamıştı. Fabrikada Volkswagen’in Polo Vivo modeli üretiliyordu.

Polo Vivo’nun yanı sıra yeni bir model de üretilecek

Kenya Başbakanı Uhuru Kenyatta, Volkswagen’in Güney Afrika biriminin başındaki Thomas Schaefer’in Kenya’da ikinci bir model geliştirmek üzere çalışmalara başlandığı bilgisini verdiğini söyledi. Bu aracın hangi model olacağına veya üretimin ne zaman başlayacağına dair bir bilgi verilmedi, ancak hatchback veya küçük bir SUV modeli olacağı tahmin ediliyor. Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre fabrikada de üretim ikiye katlanacak

Kenya’da ikinci el pazarı çok güçlü

Volkswagen yıllardan beri edindiği tecrübeyle Güney Afrika pazarında rekabet etmeye çalışıyor. Ancak Kenya’daki otomobil pazarı çoğunlukla Japonya’dan ithal edilen ikinci el ve düşük fiyatlı araçlardan oluşuyor. İnsanların sıfır otomobil alma alışkanlığı yok gibi. 2016’nın Aralık ayında Kenya’daki fabrikayı açarken ülkenin kendileri için bir “fırsat” pazarı olduğunu söyleyen Volkswagen yöneticileri, bu fırsatı ülkenin en güçlü ekonomiye sahip Güney Afrika topluluğu olmasına dayandırıyor.

Kenya’da üretim yapan Japon otomotiv firmaları arasında Isuzu, Toyota, Nissan ve Mitsubishi yer alıyor. PSA grubu da ülkede aktif olarak üretim yapıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version