Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yaptığı basın açıklamasında VW logosunu taşıyan yolcu tipi araçların sadece yarısının Almanya’da yürürlüğe giren yeni çevre kirliliği standartlarını karşıladığını belirtti. Hükümetin kabul etmiş olduğu sıkı emisyon testi rejimi, şirketin ürettiği araçların bu değerlerin altında kalmasına yol açmış durumda.

Şimdilik sadece 7 model geçebildi

Yeni yürürlüğe giren kanun tasarısının ardından Eylül ayından itibaren Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak olan arabalar, WLTP adı verilen yeni emisyon testi prosedürüne tabi tutulacak. Ancak Volkswagen’in üretmiş olduğu 14 ana modelin sadece 7’si bu testleri başarıyla geçebildi. Yani modellerin yarısı yeni emisyon standartlarıyla uyum sağlıyor.

Volkswagen‘in Satış ve Pazarlama Birimin Başkanı Thomas Zahn, konuya ilişkin basın mensuplarına verdiği demeçte “Yeni emisyon testleri o kadar ağır işliyor ki, eskiye kıyasla en az 2-3 kat daha uzun sürüyor. Sınırlı sayıda üretilen bazı modellerimizi de ayrı ayrı teste sokmak durumunda kalıyoruz. Önümüzdeki aylar bizim için zorlayıcı olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Golf de aklanmayı bekliyor

Volkswagen‘in en çok satan modeli Golf de yetkililer tarafından aklanmayı bekleyen modeller arasında yer alıyor. Zahn, Eylül ayının sonuna doğru Golf modelinin WLTP standartlarını başarıyla geçeceğini umduğunu belirtti.

Emisyon testini geçmesi beklendiği için arabaların teslimatları Eylül ve Ekim aylarında yavaşlayacak. Ancak yılın son iki ayında teslimat sürecinin yine hız kazanması bekleniyor. Nitekim Zahn, özellikle Aralık ayında çok güçlü bir talep beklediklerini söyledi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version