Volkswagen resmen T-Roc crossover modelinin yüksek performanslı R versiyonunun piyasaya çıkacağını duyurdu. Cenevre’de düzenlenecek olan otomobil fuarında T-Roc R’ın tanıtılması bekleniyor. Ancak sabırsız olan Volkswagen hayranları için şirket şimdiden crossover modelinin render görüntüsünü kamuoyuyla paylaşmış durumda.

Fotoğrafına bakacak olursak T-Roc R’ın sportif VW modelleriyle aynı çizgileri paylaştığını görebiliyoruz. Stok modelle R varyantının arasındaki en büyük fark ise ön ızgara ve tamponun çok daha büyük oluşu. Çekilen casus fotoğraflarda da arkadaki egzoz uçlarının büyüdüğü, daha büyük jant ve tekerleklere sahip olacağı görülmüştü. Volkswagen’in normal T-Roc’ta olduğu gibi T-Roc R’da da iki renk seçeneğini sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.

Yedi ileri otomatik vitesle gelecek

Küçük crossover modelinin güç ünitesine dair merak edilenlerin ilerleyen günlerde cevap bulması bekleniyor. Şuana dek elimize ulaşan bilgiler standart T-Roc’un 2.0 litrelik turboşarjlı 190 beygirlik bir motora ve yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzımana sahip olacağı yönünde. Ayrıca araç sürekli 4 çeker olacak. Bir üst paket olan T-Roc R’da bu değerler ne kadar yükselecek, bilinmez.

GTI ve Jetta GLI’in 228 beygir güç üreten 2.0 litrelik turbo motorunun T-Roc’ta kullanılması da söz konusu olabilir. Bu, en üst paket olan Golf R ile T-Roc R’ın kapışabileceğini gösteriyor. Ralli yarışçısı Petter Solberg ve touring araç sürücüsü Benjamin Leuchter ile birlikte T-Roc R’ı geliştiren Volkswagen’in çok şaşırtıcı bir model geliştireceği muhakkak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version