Afrika kıtası genelinde pazar payını genişletmeyi hedefleyen Volkswagen, Ruanda’da yeni fabrika kurmak için çalışmalara başladı. Toplamda 20 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayıran Alman otomotiv devi, Ruanda hükümetinden yetkililerle iyi niyet anlaşmasını imzaladı bile.

Volkswagen Afrika biriminde çalışan üst düzey yöneticiler yaptıkları basın açıklamasında fabrika yatırımı için neden Afrika kıtasındaki herhangi bir ülkenin değil de, Ruanda’nın tercih edildiği şu sözlerle izah edildi:

Siyasi olarak ülkeye hakim olan istikrar havası, rüşvet ve yolsuzluk gibi yüz kızartıcı suçlara gösterilen sıfır tolerans, her yıl yüzde 7 gibi yüksek oranlarda büyüyen ekonomi, genç ve teknolojiye yatkın bir nüfus, Ruanda’nın gelecekte inovasyon ve teknoloji alanında diğer ülkelere öncülük edebileceğinin göstergesi.

Üstelik Volkswagen, Ruanda’da yalnızca otomobil fabrikası kurmakla yetinmeyecek. Ülkenin yetişmiş iş gücüne kavuşması için satış ve satış sonrası destek altyapısı da inşa edilecek. İşe alınan elemanlar eğitim merkezlerinde sıkı bir eğitime tabi tutulacak.

Fabrikada üretilecek modeller belli oldu

Şuan için Ruanda’daki Volkswagen fabrikası senelik 5000 adet üretim kapasitesine sahip olacak. Model olarak  ise Polo, Passat ve muhtemelen Teramont SUV Ruanda’da üretilecek.

Bölgede geniş çaplı bir istihdam oluşturması beklenen bu yatırım kapsamında 500 ila 1000 arasında kişinin iş sahibi olması sağlanacak. Uber gibi kendine has bir araç paylaşım uygulaması geliştirmeyi hedefleyen Volkswagen, ülke çapında mobilite servislerinin yaygınlaşması için de çalışmalar yürütecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version