Geçtiğimiz gün Volkswagen’in Almanya’daki Zwickau fabrikasında banttan son kez içten yanmalı motorlu bir araç indi. Bugün itibariyle fabrika yalnızca tamamen elektrikli model üretimi gerçekleştirecek.

116 yıldır faaliyette olan fabrika bu zamana dek 9.5 milyondan fazla araba üretti. Bunların 6 milyondan fazlası Volkswagen markasını taşıyordu. 1990’dan itibaren VW modellerini üretmeye başlayan fabrikada bu tarihten önce Horch, Audi, IFA, Trabant ve DKW gibi markalara ait modeller üretiliyordu.

Üretilen son içten yanmalı motorlu araç ise yedinci nesil Golf R Estate modeli oldu. Oryx Beyaz İnci renkli bu araba 2.0 litrelik benzinli motora ev sahipliği yapıyordu.

Sadece bataryadan güç alan elektrikliler üretilecek

Bu zamana dek Zwickau fabrikası yüzde 100 içten yanmalı motorlu araçların üretimini gerçekleştiriyordu. Bu saatten sonra ise yalnızca bataryadan güç alan elektrikli motorlara sahip arabalar banttan inmeye başlayacak.

VW’nin yönetim kadrosundan Reinhard de Vries konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bugün bizim için tarihi bir gün. Bugüne dek başardıklarımızla gurur duyuyor, aynı zamanda geleceğin bize neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Hedef senede 330 bin araba

Fabrikanın dönüşümü için VW tam 1.2 milyar Euro harcama yaptı. Bu yatırım planı sayesinde fabrika Volkswagen, Audi ve Seat markalarına ait 6 farklı MEB platformu üzerine yükselen modelin üretimini gerçekleştirebilecek.

Toplamda ise fabrikada her sene 330 bin arabanın üretilmesi hedefleniyor. Bu, içten yanmalı motorlu araçların üretim adedinden 30 bin fazlasına denk geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version