Alman otomobil grubu Volkswagen‘in bünyesindeki elektrikli şarj istasyonu girişimi Electrify America, ABD genelindeki şarj istasyonlarının 100’den fazlasında Tesla’dan tedarik ettiği Powerpack bataryalarının kurulumunu gerçekleştireceğini duyurdu.

Bu görkemli şarj istasyonu ağının bir kısmında son model bir elektrikli otomobile 350 kW güç aktarabilecek DC hızlı şarj teknolojisi mevcut.

Maliyetleri kısmak için Tesla’yla anlaşıldı

Tek bir otomobile 350 kW güç aktarmak basit olabilir, fakat aynı anda onlarca arabanın tek bir şebeke üzerinden yüksek akımla şarj edildiğini hayal edin. Fişi takıldığı andan itibaren otomobillerin menzilini dakikada 32 kilometre kadar uzatabilen bu yüksek güç, Electrify America’nın şebekelerine zarar verebilir. Üstelik anlık değişebilen elektrik fiyatlarına karşı da şirketi savunmasız kılması söz konusu.

Bu durumun önüne geçmek isteyen şirket yöneticileri Tesla ile anlaşarak Powerpack isimli bataryaları kullanma kararı aldı. İsminden de anlaşılacağı üzere bu bataryalar elektrik enerjisini depolayacak ve fiş prizle temas ettiği an elektrikli otomobile güç aktarımı sağlayacak.

Avantajları neler?

Peki, bu sistemin Electrify America için avantajı ne? Aslına bakarsanız sayısız avantajı var. En birinci örneği, şirket artık bataryaları elektriğin en ucuz olduğu saat aralıklarında doldurup tasarruf edebilecek. Doğrudan şebekeden çekilen 350 kW’lık gücün fişler aracılığıyla arabaya aktarılmasının oluşturduğu yangın riski de en aza indirilecek.

Ki hatırlanacağı üzere Electrify America daha geçtiğimiz hafta bazı şarj istasyonlarını kablolarda risk yüzünden kapatma kararı almıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version