ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde giderek yaygınlık kazanan, ülkemizde de Moov by Garenta ile ilk adımlarını gördüğümüz araç paylaşım uygulamaları otomobil üreticilerinin de gündeminde. Özellikle Alman otomobil markası Volkswagen mevcut bilgi birikimi ve deneyimini kullanarak elektrikli otomobilleri Berlin’deki müşterilerin beğenisine sunmaya karar vermiş bulunuyor.

WeShare adı verilen araç paylaşım uygulaması kapsamında toplamda 1,500 adet e-Golf elektrikli modelini Berlin’de konumlandıran şirket, çevre dostu enerji harcayan ve emisyon salınımı gerçekleştirmeyen bu araçlarla saatlik veya günlük araba kiralama hizmeti sunmaya başladı.

1,500 adet e-Golf’ün yanı sıra yakın tarihte 500 tane daha e-up! isimli elektrikli model de WeShare’in filosuna katılacak. 2020 yılının başlamasıyla birlikte Volkswagen’in tam elektrikli ID.3 modelinin de kullanıcılar tarafından kiralanabilmesi amaçlanıyor.

Mobil uygulama üzerinden kullanılabiliyor

Dünyadaki diğer tüm örneklerinde olduğu gibi WeShare’in sistemi de mobil uygulama üzerinden işliyor. Aracı kiraladıktan sonra aldığınız noktaya tekrar geri götürmek zorunda kalmayışınız ciddi bir avantaj. Skoda ile yapılacak işbirliğinin ardından WeShare’in Prag’a açılma gibi bir planı da var. Muhtemelen 2020 yılında da servisin ağını Hamburg’a doğru genişletmesi söz konusu olacak.

Araba kiralamak için istenen şartlar ise çok basit. Bir kredi kartı ve akıllı telefon sahibi olmak yeterli. Sürücünün en az 1 yıldır ehliyetinin olması, Almanya’da kayıtlı bir adrese sahip olması ve yaşının 21 ve üstü olması ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version