Google’ın ana şirketi Alphabet bünyesinde yer alan otonom, yani sürücüsüz otomobil girişimi Waymo’dan yapılan son açıklamada şirketin ABD’nin Michigan eyaletinde otonom araç fabrikası kurmak üzere düğmeye bastığı bilgisi yer aldı.

Waymo ve işbirliği yaptığı Magna şirketi, Michigan’ın güney doğu bölgesinde kurulacak fabrikayla trafikte kendi kendine seyahat edebilen arabaların üretimini gerçekleştirecek. Bu modeller arasında Jaguar I-PACE ve Chrysler Pacifica Hybrid minivanın otonom versiyonları da yer alacak.

Michigan eyaleti fabrikaya izin verdi

Öte yandan Waymo, Michigan Ekonomik Kalkınma Ajansı‘nın eyalette fabrika kurma projesine onay verdiğini de müjdeledi. Projenin onaylanması için 8 milyon dolar değerinde bir teminat da gösteren Waymo’nun kısa sürede fabrikanın temellerini atması bekleniyor.

Ticari operasyonlarını şekillendiriyor

Otonom sürüş şirketi son zamanlarda ticari operasyonlarını yapılandırdığı haberleriyle de gündeme geliyordu. Geçtiğimiz ay Waymo One adı verilen otonom taksi hizmetini başlatan firma, şuan için sınırlı bir bölge içinde hizmet vermeyi sürdürüyor.

Ancak 2019 yılı içerisinde daha geniş bir alana yayılacak olan servis, bir süre sonra direksiyonun arkasındaki güvenlik sürücülerine ihtiyaç duymadan çalışmaya başlayacak.

Bölgeye istihdam kaynağı olacak

Taksi hizmetini etkin bir şekilde devam ettirebilmek için bol miktarda sürücüsüz arabaya ihtiyaç duyan Waymo, temellerini atacağı yeni fabrikayla bu süreci hızlandıracak. Waymo ve Magna şirketleri 2019 yılının ortalarına doğru Level 4 otonom araç üretecek fabrikayı hayata geçirmiş olmayı hedefliyor. Üstelik bu fabrika, 400 kişiye de istihdam sağlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version