Google’ın da bağlı bulunduğu Alphabet şirketi bünyesindeki markalar arasında yer alan Waymo, geliştirdiği sürücüsüz araba modelleriyle biliniyor.

Aynı alanda AR-GE çalışmalarına devam eden Uber’le tatlı bir rekabete giren Waymo, ABD’nin Arizona eyaletinde trafikte seyreden sürücüsüz arabasının karıştığı bir trafik kazasıyla yeniden gündeme geldi.

Kabahat Waymo’da değil

Aslına bakılırsa Arizona’ya bağlı Chandler şehrinde gerçekleşen kazada Waymo aracının hiçbir suçu yok. Dahası, herhangi bir sürücü dahi direksiyon başında olsa muhtemelen bu kazayı önleyemezdi. Çünkü karşı şeritte seyreden araç akan trafikte birden karşı şeride geçiyor ve Waymo aracına çarpıyor.

Kazanın videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaza anında Waymo’nun aracı otonom moddaydı, ancak direksiyonun başında güvenlik maksatlı bir sürücü de bulunuyordu. Neyse ki sürücü hafif sıyrıklarla kazayı atlattı.

Konuya ilişkin Waymo’dan yapılan açıklamada “Arizona, Chandler’de sürücüsüz arabamızı test ederken karşı şeritte seyreden bir araba şerit değiştirerek minivan aracımıza çarptı. Ekibimizin hedefi yolları daha güvenli yapmak, ekibimizin her bir üyesini motive eden şey bu. Test sürücümüzün bir an önce iyileşerek aramıza dönmesini ümit ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Uber de kaza yapmıştı

Bilindiği üzere Arizona, ABD genelinde otonom araçların trafiğe çıkması için ruhsat veren sayılı eyaletlerden birisi. Uber’in otonom sürüş yeteneğine sahip aracının karıştığı ölümlü kaza da yine Arizona’da gerçekleşmişti. Daha sonra Uber, hastaneye kaldırılmasının ardından vefat eden yayanın ailesiyle anlaşmaya varmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version