McLaren‘in süper otomobili Senna 2017 yılında görücüye çıkmıştı. Bu araç en güzel süper arabalardan birisi olmasının dışında performans değerleri olarak da çıtayı hayli yükseğe taşımıştı.

Şimdilerdeyse McLaren, Senna’nın 1:1 ölçülerde Lego versiyonunu meydana getirmeyi başardıklarını duyurdu.

Konuya ilişkin McLaren’den yapılan basın açıklamasında Lego modelinin yapımının yaklaşık 5 bin saat sürdüğü belirtildi. İşçiler vardiyalı şekilde çalışarak 500 binden fazla bağımsız Lego parçasını bir araya getirerek bu güzel modelin birebir ölçülerdeki kopyasını meydana getirdiler.

O kadar çok fazla Lego parçası kullanıldı ki, aracın Lego versiyonu gerçek hayattaki versiyonundan daha ağır oldu.

Lego Senna’nın tamamlanmış halinin ağırlığı 1 ton 518 kilogram geliyor. Bu, süper arabanın gerçek ağırlığından yaklaşık 500 kilogram daha fazla bir ağırlık.

İçinde koltukları da bulunan Lego aracın içine oturabilmek mümkün. Üstelik “Start” butonuna bastıktan sonra aracın haz verici o müthiş homurdanmasını duyabilmek de McLaren tutkunlarına inanılmaz bir keyif vermeye aday.

Araba gerçeğine o kadar yakın şekilde oluşturulmuş ki, fonksiyonel bir araç içi eğlence sistemi bile mevcut. McLaren ve Lego arasındaki uyumlu işbirliğinin neticesinde meydana gelen araçtan önce Lego 720S de oluşturulmuştu.

Senna modelinde 720S’ten yaklaşık 200 bin adet daha fazla Lego parçası kullanılmış.

5 bin saatlik işçilik, gerçek Senna’yı oluşturmaktan yaklaşık 9 kat daha fazla vakit harcandığı anlamına geliyor. Senna’nın gerçek koltuk, jant, direksiyon ve pedallarının kullanıldığı arabanın kanat şeklindeki kapıları da mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version