Hollanda menşeli spor otomobil markası Spyker, yeni yatırımcılar tarafından satın alınmasının ardından model gamını iki yeni süper otomobil ve bir SUV ile genişleteceğini duyurdu.

SMP Racing şirketinin sahibi Rus oligark Boris Rotenberg ve onun iş ortağı Michail Pessis tarafından satın alınan Spyker, yine bu iki ismin sahibi olduğu motorspor firması BR Mühendislik’in yanı sıra tasarım ve pazarlama şirketi Milan Morady ile işbirliği içerisinde çalışacak. Zengin yatırımcılar 265 adet üretilen Spyker modellerinden bazılarına önceden sahiptiler zaten.

Alınan yeni yatırımın ardından Spyker, önceden duyurusu yapılan C8 Preliator süper otomobilini üretmeye devam edecek. Aynı şekilde D8 Peking-to-Paris SUV ve B6 Venator modelleri de 2021 yılında banttan inmeye başlayacak.

1999’da temelleri atılmıştı

Aşina olmayanlar için kısaca belirtelim: Spyker markası 1999 yılında kuruldu ve aradan geçen 20 yılı aşkın sürede maddi manada ciddi zorluklarla karşılaştı. 2010 yılında General Motors’tan Saab markasını satın aldıktan sonra bu sorunlar katlanarak arttı ve şirket iflasa sürüklendi.

2015 yılında şirket yeniden yapılanmaya gitmiş olsa da bocalamaya devam etti. Ancak Rus milyarder Rotenberg tarafından satın alınmasıyla beraber bu sorunlar tarihe karıştı. İşler planlandığı gibi giderse marka, süper spor otomobil pazarında önemli bir oyuncu olmaya kaldığı yerden devam edecek.

Koenigsegg tarafından üretilen 5.0 litrelik V8 motordan güç alacak ve Aston Martin’le rekabet edecek olan C8 Preliator Spyder modeli, Spyker’ın seri üretimine başlayacağı ilk model olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version