ABD’li otomobil devi Ford‘un kült haline gelen Mustang modelinin yeni nesil tasarımını 2021’den önce görücüye çıkarmayacağı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Mustang hayranlarını hayal kırıklığına uğratan bu gelişmenin sebebi henüz bilinmiyor. Ancak yedinci nesil Mustang‘in çıkışının ertelenmesi kararının arkasındaki ismin Ford CEO’su Jim Hackett olduğu tahmin ediliyor.

Yeni modüler platform geliştiriliyor olabilir

Bu değişikliğin arkasında yatan neden bilinmediği için ancak tahminde bulunabilmek mümkün. Auto Blog’un haberinde Mustang’in artık tek kullanımlı platformu terk ederek 5 yeni modüler mimariden birine terfi edeceği, gecikmenin bu yüzden mecburi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ford Explorer ve Lincoln Aviator modellerinde kullanılan RWD/AWD platform mimarisi, yedinci nesil Mustang’de de tercih edilebilir. Bu gerçekleşirse yedinci nesil Mustang’in daha hızlı, atik ve gelişmiş yol tutuşuna sahip olması şaşırtıcı gelmeyecektir.

Çok ince ve hassas bir çizgi

Bu meyanda Ford’un işinin çok da kolay olmadığını tahmin edebilmek güç değil. Şirket hem güncel teknolojiler doğrultusunda sürüş dinamiklerini iyileştirmeli, hem de Ford’un mevcut nostaljik çizgilerini korumak zorunda. Tüm bunları yeni bir platform üzerinde hayata geçirmek ise gerçekten zor olabiliyor.

Ancak günün sonunda çok daha gelişmiş yenilikçi bir platform, mühendislere daha iyi bir Mustang geliştirme fırsatı sunabilir. Neticede Dodge Challenger veya Shelby GT gibi dört çeker arabalardan geri kalmamak zorunda olduğu için Mustang’den beklentiler çok büyük.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version