Yeni nesil Golf modeliyle ilgili uzun süredir sessizliğini koruyan Volkswagen, nihayet MK8 kasanın üretimine başlanacağını doğruladı. Buna göre aracın üretilmesi için üretime toplam 1.6 milyar sterlin miktarında bütçe ayrıldı. VW grubunun yalnızca bir üst kasanın geliştirilmesi için bu denli yüksek bir rakamı gözden çıkarması, yeni Golf’te müşterileri bekleyen yeniliklerin adeta habercisi gibi.

Edindiğimiz bilgilere göre 2019 model Golf MK8, şirketin Wolfsburg’daki fabrikasında üretilecek. İlk araç ise banttan 2019’un Haziran ayında inecek. Golf Tedarikçi Buluşması etkinliği kapsamında sekizinci nesil modelin en önemli 120 tedarikçisinin katıldığı toplantıda Golf MK8’e dair merak edilen detaylar da paylaşıldı.

Otonom sürüş teknolojisine sahip olacak

VW Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ralf Brandstätter, Golf 8’in önümüzdeki yıl otonom sürüş yeteneğine sahip olacak şekilde üretileceğini açıkladı. Buna göre MK8 kasasında bugüne dek geliştirilen modellerden çok daha üstün yazılımsal ve donanımsal değişiklikler yapılacak. Araç tamamen çevrimiçi olacak, dijital kokpit ve yardımcı sistemleri aracın güvenliğini daha da üst seviyeye taşıyacak. Öyle ki, akıllı telefondan dahi Golf MK8’e ait verilere erişim sağlanabilecek.

Son dönemde elektrikli otomobil alanına da ciddi yatırımlar yapan ve tamamen elektrikle çalışan e-Golf modelini ayrıca tanıtan Volkswagen, Golf MK8’de farklı motor seçeneklerini de sunabilir. Plug-in hibrid, elektrikli ve fosil yakıtlı olmak üzere 3 ayrı güç ünitesinin yeni jenerasyon Golf’te yer alması kuvvetle muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version