Jaguar‘ın performans canavarı coupe modeli F-Type‘ın yenilenen sürümünde BMW M’den alınacak 4.4 litrelik çift turbolu V8 motorun kullanılacağı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Halen daha söylenti aşamasında olsa da bu teyitsiz bilgi, Car isimli yabancı menşeli otomobil dergisinde yazan Georg Kacher‘e ait.

BMW ile anlaşma tamam, Ford’a elveda

İlk kez 2016 yılında Automobile dergisinde yayınlanan yazısında BMW’nin geliştirdiği V8 motorların Jaguar ve Land Rover‘ın üst düzey modellerinde kullanılacağı iddiasını gündeme getiren Kacher, şimdilerde bu anlaşmanın tamamlandığını ve Jaguar’ın artık bahsi geçen 4.4 litrelik performans odaklı motorları kullanmaya başlayacağını öne sürdü.

Buna göre BMW’nin kasasına motor satışından daha fazla para girecek, Jaguar ise Ford’dan tedarik edilen 5.0 litrelik süperşarjlı V8 motoru rafa kaldıracak.

Bir sonraki F-Type için 2020’ye işaret edildi

Kacher’in bir diğer iddiası ise yenilenen F-Type’ın en erken 2020 yılında satışa sunulacağına dair. Jaguar Land Rover modellerinde BMW’den tedarik edilen yeni güç ünitelerinin ilk kez kullanılacağı model de F-Type olacak. BMW M Power etiketini taşıyacak olan 4.4 litrelik S63 kod adlı V8 motor, Jaguar tarafından Project Jennifer olarak adlandırılıyor.

Standart olarak 560 beygir güç üretebilen bu motor, BMW M’in modifikasyon işlemlerinin ardından 625 hp güce çıkabiliyordu. Mevcut F-Type R Coupe ise an itibariyle 550 beygir güç üretme kapasitesine sahip. SVR Coupe‘de ise bu değer 575 beygir olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version