Hyundai yeni nesil Elantra modelinin tanıtımı için tüm hazırlıkları tamamladı. Bu zamana dek birçok farklı prototipine ait casus fotoğrafları gördüğümüz aracın nihayet görücüye çıkacak olması kuşkusuz sevindirici bir gelişme. Özellikle son paylaşılan görsellerde 2021 model Elantra’nın seri üretime hazır hale geldiğini görmüştük.

Bugün geldiğimiz noktada ise Hyundai cephesinden yeni kasa Elantra’nın ne zaman tanıtılacağı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre takvim yaprakları 17 Mart’ı gösterdiğinde Elantra kamuoyunun beğenisine sunulacak.

Tanıtımına sayılı günler kaldı

Tam 6 gün sonra düzenlenecek lansmanla boy gösterecek olan modele ilişkin Hyundai bir dizi fotoğraf da paylaştı. Dört kapılı bir coupe modeli olacağı anlaşılan aracın vücut hatları kesinlikle çok keskin. Bugüne dek Elantra hep sedan formundaydı, ancak fotoğraflardan modelin çatısının coupe’yi andırdığı çıkarımında bulunabiliriz.

Hyundai’nin yeni çıkardığı diğer modellerde karşımıza çıkan mevcut tasarım dilinin aynen Elantra’da da kullanılmış olması dikkatli gözlerden kaçmıyor. Aracın içinden çekilen tek fotoğrafta ise Güney Koreli üreticinin çok minimalist bir çizgiyi takip ettiği söylenebilir. Konsolun ortasında yer alan dokunmatik ekran hem yolcular, hem de sürücü için bilgilendirmeleri yansıtacağa benziyor.

Neredeyse hiçbir tuş yok

Kapı panelinde veya ön konsol üzerinde herhangi bir buton da gözükmüyor. Sadece direksiyon simidinin üzerinde birkaç tane düğme var, o kadar. Ancak bu sadece fotoğraf, seri üretime uyarlandığı zaman bu tasarım tercihlerinde ufak tefek değişikliklerin olması muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version