İspanya menşeli Seat markası yoluna Volkswagen Grubu bünyesinde devam ediyor olsa da çoğu aracın üretimi Barselona şehrinin Martorell ilçesindeki fabrikada gerçekleştiriliyor. Şirket ise yarın dördüncü nesil Leon’un tanıtımını yapacaktı, ancak beklenmedik bir şey oldu ve Leon 4’ün tasarımı gün yüzüne çıktı!

Instagram kullanıcısı “CocheSpias” tarafından paylaşılan görüntüde kompakt hatchback modelinin dış tasarımına ait hemen hemen çoğu detay görülebiliyor. Bu hesap daha önce de AMG E63’ün makyajlı kasasını ve Golf R’i paylaşmasıyla biliniyordu. Yani kuvvetle muhtemel bu görüntüler sahte değil, gerçek.

Fotoğraflarda görülen araba kapalı bir binanın garajında çekilmiş gibi duruyor. Seri üretim öncesi hazırlanan Leon 4’ün prototipini andıran araç ilk bakışta çok da heyecan verici bir tasarım hissi uyandırmıyor. Kim bilir, bunun sebebi belki de çekilen fotoğrafın kalitesiyle alakalıdır. Buna ek olarak araca beyaz rengin pek yakışmadığı söylenebilir.

Yukarıda yer alan Instagram görselindeki sağ ok tuşuna bastığınız zaman yeni kasa Leon’un arkadan görünümü karşınıza çıkacaktır. Zaten asıl bu fotoğraf, Leon 4’ün gerçekten bu şekilde gözükeceğini teyit ediyor. Çünkü daha önceden paylaşılan Cupra konseptinde de yeni kasa Leon’dakine benzer LED stop lambaları kullanılmıştı. Çizgileri bagaj kapağının altında birleşen lambaların 2020 model Seat araçlarında ortaklaşa kullanımı söz konusu olabilir.

Yarın İspanya’da düzenlenecek olan lansmanda 2020 model Seat Leon’u olanca güzelliğiyle görme fırsatını yakalamış olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version