Güney Kore’nin en çok satan ikinci otomobil markası Kia, bugün yaptığı açıklamada tamamen yenilenen K3 kompakt sedan modelinin yeni nesil güç ünitesiyle ülke genelinde satışa sunulacağını duyurdu. Buna göre Kia K3’ün satışlarına önümüzdeki aydan itibaren başlanacak.

Baştan aşağıya yenilenen ve oldukça sportif bir dış görünüme kavuşan K3 sedan modelinde Smart Stream adı verilen yeni nesil bir motor kullanılacak. Subaru modellerinden aşina olduğumuz CVT şanzımanın bir benzeri, ancak çok daha verimli ve akıllısı olan IVT şanzıman modeli 1.6 dizel motorlu K3’teki yerini alacak.

Yakıt tasarrufuyla öne çıkıyor

Kia’dan yapılan açıklamada tercih edilen Smart Stream IVT motor sayesinde yeni K3’ün tek bir litre yakıtla 15.2 kilometre gidebileceğini iddia etti. Yakıt sarfiyatını en aza indirgeyerek müşterilerinin cebini de düşünen Kia’nın amacı, ABD ve Çin gibi otomobil pazarının canlı olduğu ülkelere ithalat yapmak.

ABD ve Çin’i Şubat ayından sonra başka pazarların da izleyebileceğinin müjdesini veren Kia sözcüsü, aynı zamanda IVT şanzımanın CVT’den daha keyifli bir sürüş deneyimi yaşatacağının da altını çizdi.

Ülkelere göre farklı motor seçenekleri

Kia’nın hedefi, halihazırda K3 modellerinde kullanılan 1.6 litrelik benzinli motoru IVT motorla değiştirmek. Çin pazarına IVT motorlu K3 ithal etmeyi planlayan şirket ABD için 2.0 litrelik dizel motor seçeneğini düşünüyor.

Yeni Kia K3 modelinde kullanılalacak olan SmartStream IVT motor yukarıdaki gibi gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version