Kia’nın yeni Sorento modeli, Auto Bild Allrad dergisi tarafından düzenlenen ödül töreninde “2020’nin En İyi Sürekli Dört Çeker Otomobili” ödülünü aldı. 2020’nin üçüncü çeyreğinde Avrupa ve Ortadoğu’da satışa sunulacağı belirtilen yeni Sorento, Mart ayında Facebook’tan canlı düzenlenen sanal lansmanla dünya prömiyerini kutlamıştı.

Avrupa’nın en çok satan otomobil dergisi olan Auto Bild Allrad tarafından dağıtılan ödüllerde Kia’nın amiral gemisi modeli “Tasarım” kategorisinde de ödüle layık görüldü. Bu, Kia’nın Auto Bild Allrad’dan almayı başardığı üçüncü ödül. Derginin okuyucuları oylarıyla Kia Stinger isimli sportif sedan modelini 2018 ve 2019 yıllarında “40 bin Euro ve üstü sürekli dört çeker araçlar” kategorisinde birinciliğe taşımışlardı.

Sorento’ya sportif dokunuş

Henüz çiçeği burnundaki yeni nesil Sorento, önceki nesil modellerin estetik çizgilerini aynen korumayı başarmış. Ancak daha keskin hatlar ve sportif tasarım öğeleriyle ortaya göz alıcı güzellikte bir model çıkarılmış.

Dördüncü nesil Sorento, Kia’nın orta büyüklükteki SUV’ları için geliştirdiği yeni platformu üzerine yükseliyor. Bu sayede Kia yarın bir gün Sorento’nun elektrikli motordan güç alan versiyonunu üretebilecek. Üstelik bunu yaparken kabin içindeki alandan da feragat etmek durumunda kalmayacak.

BOSE surround ses sistemine ev sahipliği yapan araba segmentinin en yüksek bagaj hacimlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Model ve motora göre değişmekle birlikte araç 910 litre kadar bagaj hacmine çıkabiliyor. Nappa deri ve 10.25 inç navigasyon sisteminin bulunduğu modelin kum ve kar üzerinde çekişini düzenleyen yeni “Zemin Modu” sistemi de mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version