Nikkei Asian Review gazetesinde yayınlanan habere göre Japonya menşeli otomobil üreticisi Mazda, 2022 yılının Mart ayına dek yeni model çıkarmayı planlamıyor. Üstelik edindiğimiz bilgilere göre firma, baştan aşağıya yenilenen CX-30’un da dahil olduğu ürün kataloğunda köklü herhangi bir yeniliğe de gitmeyecek. Mevcut modeller makyajlanmayacak. Motor1 sitesinin editörleri konuya ilişkin Mazda’ya ulaştı, ancak herhangi bir açıklama almayı başaramadı.

Bu durum Mazda ve yetkili bayileri için kesinlikle olumsuz bir gelişme. Yeni güç ünitesi ve platform mimarisi üzerine çalışmaya devam eden şirket, elde ettiğimiz bilgilere göre en erken 2023’ün Mart ayında beklenen yenilikleri duyurabilecek. Rakip firmaların sürekli olarak yeni model tanıtmaya devam edeceğini hesaba katarsak zaten satış grafiği düşüş gösteren Mazda’nın daha da kan kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Rakipleriyle mücadeleye hazırlanıyor

Aslına bakılırsa Mazda’nın yeni araba platformuna ilişkin planları 2019 Mart ayında yayınlanan yatırımcı raporunda ortaya çıkmıştı. Sıralı altı silindir benzinli ve dizel motorun yan ısıra melez hibrid sistemi ve elektrikli otomobil platformu geliştirme niyetini açıklayan Mazda, bu hamleyle kötü gidişatı lehine çevirmeyi amaçlıyor. Eğer işler planlandığı gibi giderse şirketin Mercedes, BMW ve Lexus gibi dişli rakipleriyle mücadelede eli rahatlayabiliyor.

Halihazırda çift turboşarjlı 2.2 litrelik SkyActiv-D motorunu CX-5’te kullanan Mazda’nın ilerleyen dönemde rotayı yeniden rotary motorlarına kırması söz konusu olabilir. Tabii bunun için hala daha zamana ihtiyaç var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version