BMW’nin yeni nesil M3 modelini yıl sonuna doğru Almanya’da düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda tanıtması bekleniyor. Ancak BMW M’in üretim planlama başkanı Carsten Pries şimdiden M3’te kullanılacak güç ünitesinin AMG’nin C63, Audi’nin RS4 and Alfa Romeo’nun Giulia Quadrifoglio modelleriyle rekabet edecek performansta olacağını müjdeledi bile.

X3 M ve X4 M SUV modellerini tamamen sıfırdan geliştirilen 3 litrelik çift turboşarjlı 8 ileri çift kavramalı şanzıman ve şirketin son geliştirdiği xDrive AWD (Sürekli dört çeker) teknolojisiyle donatan BMW, X modellerini yıl sonuna doğru piyasaya sürecek.

Bu esnada BMW de aynı güç ünitesiyle M3 modeli için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu da sonraki M3 modelinin sürekli dört çeker olacağı anlamına geliyor.

En büyük rakibi AMG V8

Altı pistonlu motora ev sahipliği yapacak olan yeni M3’ün en büyük rakibi AMG V8 gibi 480 ve 510 beygir olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle gelmesi bekleniyor. Model adının sonunda Competition ibaresini taşıyacak olan 510 beygirlik araç sadece İngiltere’de üretilecek ve buradan dünyaya satılacak.

xDrive sistemiyle endişeye mahal yok

Aracın sürekli dört çeker olması performans tutkunlarını birazcık hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak endişeye hiç mahal yok, çünkü BMW X3/4 M modellerinde M5’ten ödünç alınan xDrive sistemine sahip.

Muhtemelen M3’te de bu sistem kullanılacak ve üretilen her bir beygir gücü sadece arka tekerleklere aktarabilmek mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version