Yeni nesil Nissan GT-R, Japonya menşeli otomobil üreticisinin tasarım departmanının başındaki isim Alfonso Albaisa‘nın öngörüsü doğru çıkarsa dünyanın en hızlı süper spor arabası olacak.

Nissan‘ın amiral gemisi modeli olarak nitelendirilen iki kapılı bu arabanın tasarımı ve motor mühendisliğine dair yorum yapabilmek için henüz erken. Çünkü model halen daha yolun başında sayılır. Ancak buna rağmen Albaisa, Autocar dergisine verdiği demeçte yeni jenerasyon GT-R’ın tamamen yeni bir platform üzerine inşa edileceğini doğrulamış bulunuyor.

Elektrikli olmayabilir, hibrid belki…

Albaisa’nın teyit etmediği bir konu ise yeni aracın güç ünitesinin elektrikli olup olmayacağı meselesi. Autocar‘da yer alan habere göre hibrid motor söz konusu olabilir, ancak bu kesin değil.

Geçtiğimiz hafta İngiltere’de düzenlenen Goodwood Hız Festivali kapsamında otomobil dergisine özel açıklamalar yapan Albaisa, “Şimdi tamamen yeni bir platform geliştiriyoruz ve hedefimiz çok açık: GT-R’ın segmentindeki en hızlı araba olmasını istiyoruz. Yarış pistine sahip olmasını istediğimiz aracın yenilikçi ve gelişmiş teknolojiyle donatılacağı kesin, ancak bu modelin elektrikli olacağı anlamına gelmiyor” dedi.

Özgün tasarımla geliyor

Öte yandan Albaisa, yeni GT-R’ın Nissan’ın son çıkardığı GT-R50 özel sürüm modelinden çok daha farklı bir tasarıma sahip olacağını belirtti. Dünyanın en hızlı süper spor arabası olması hedeflenen model için “Arabanın eskiz çizimlerini gördüğüm zaman etkilendim” diyen Albaisa, GT-R’ın seri üretime girmesi için zamana ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version