Nissan iyice yaşlanan 370Z’nin yerini alacak yeni Z modeline ait ilk teaser videosunu paylaştı. Görünen o ki yakın tarihte karşımıza tam bir performans canavarı model çıkacak.

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videoda Japon otomobil üreticisi spor ve elektrikli otomobil pazarına tekrardan güçlü bir dönüş yapacağının sinyallerini veriyor. Videoda Z serisi arabaların geçmişinden de kısaca bahseden Nissan, ilk Z modelinin 1969’da çıktığını hatırlatmış. Çıktı günden bu yana Z serisi ile Nissan’ın amacının sürmesi eğlenceli ve keyifli bir araba tasarlama gayretinde olduğunun altı da çizilmiş.

Nitekim günümüze baktığımız zaman 370Z’nin tüm bu kriterleri karşılayan, muhteşem bir araba olduğunu söyleyebiliriz. Tabii 370Z modelinin artık iyice yaşlanmış olduğu ve güncel teknolojiler doğrultusunda yenilenmesi gerektiği de bir gerçek. Öyle ki arabanın seri üretimine ilk kez 2009 yılında başlanmıştı.

Aradan geçen süre zarfında Nissan özel sürümler çıkardı ve ufak makyajlamalar yaptı. Fakat kabin tasarımı, konfor ve kullanılan teknoloji modern rakiplerine kıyasla iyice çağın gerisinde kalmaya başladı.

Geldiğimiz noktada şirket yeniden yapılandırma programı kapsamında Z serisinin yeni modeline ait ilk videoyu görücüye çıkardı. Her ne kadar gölgeler içinde gözüküyor olsa da Nissan tasarımcılarının gayet iyi iş çıkardığını tahmin etmek güç değil.

Arkadan Jaguar F-Type’ı andıran yeni Z modelinde Mazda MX-5 Miata’dan esintiler de var gibi. Özellikle burun bölgesi Miata’ya benziyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version