Fransız otomobil üreticisi Citroen de şu sıralar iyice trend haline gelen elektrikli otomobil üretme akımına ayak uydurmuş durumda. Özellikle 2020 yılı içerisinde birden fazla yeni elektrikli modeli görücüye çıkarak pastadan pay kapmanın peşine düşen marka, yeni C4’le birlikte tamamen elektrikle çalışan ë-C4 modelini de piyasaya sürecek.

30 Haziran’da tanıtımı yapılacak

C4 sahibi olmak isteyen müşteriler benzinli, dizel ve elektrikli güç üniteleri arasından istedikleri herhangi birini tercih edebilecekler artık. Bu arada saf elektrikli yeni ë-C4 ve normal C4 modellerinin resmî tanıtımı ise 30 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek lansmanla çok sevilen kompakt hatchback modelinin yeni nesil versiyonları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşma imkânı elde edeceğiz.

C segmentinde önemli bir oyuncu

Citroen’in açıklaması hatchback modellerinin Avrupa geneli otomobil pazarında önemli bir rol oynadığı yönünde. Öyle ki 2019 yılında C segmenti satışların yüzde 28’i hatchback arabalardan oluşmuş. Kesinlikle göz ardı edilemeyecek bir oran bu doğrusu.

Henüz çiçeği burnundaki ë-C4 ise isminden de anlaşılacağı üzere C4’le aynı araba olacak, ancak sadece elektrikten güç alacak. Müşteriler bütçelerine veya isteklerine göre elektrikli, benzinli veya dizel motordan yana tercihte bulunabilecekler.

Bu arada yeni tanıtılacak olan ë-C4 modeli, 2020 yılında duyurusu yapılan Citroen’in elektrikliye geçiş stratejisinin bir parçası. C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Dispatch ve ë-SpaceTourer’in ardından Citroen’in tanıtacağı 5. elektrikli otomobil ë-C4 olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version