İskoçya, 2032 yılına kadar tüm dizel ve benzinli arabaları kaldırarak yerlerine elektrikli otomobilleri getirmeyi hedefliyor.

Gün geçtikçe elektrikli arabalar, benzinli ve dizel arabaların yerlerini almaya başlıyor. Ülkeler de çağa uygun bir şekilde yeni kararlar alıyor. Bu bağlamda, İskoçya da diğer ülkeler gibi bunu bir yasa ile desteklemeye hazırlanıyor. İskoçya hükümetinden yapılan son açıklamaya baktığımızda, 2032 yılında İskoçya trafiğinde benzinli ve dizel araç göremeyeceğimizi söyleyebiliriz. 2032 yılına kadar İskoçya’da tüm yollar ve trafik sistemleri elektrikli araçların kullanımına uygun bir hal alacak.

İskoçya’dan önce Londra’nın belediye yönetimi de bu şekilde bir projesi olduğunu açıklamış fakat bunu 2050 yılına kadar yaymıştı. Bu karar sonrasında birçok ülkede çok uzun vadede bu arabaları kaldırmak için çalışmaları başlatacağını söylemişti.

Kararın alındığı ülkeler ve şehirlerde alt yapı çalışmalarına başlanmış olsa da Volvo ve Aston Martin, bu ülkelerin çalışmalarını tamamlamadan önce, 2019 yılında tamamen elektrikli araç üretimine yönelecek. Şu ana kadar elektrikli araçlara en erken İskoçya’nın hazır olacağını görüyoruz.

Bakalım Türkiye’de de böyle bir atılım veya proje görebilecek miyiz?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version