Son yıllarda gördüğümüz en dikkat çekici kamyonet tasarımlarının başında kuşkusuz Tesla’nın yeni modeli Cybertruck geliyor. Halen daha Tesla hayranları arasında kafa karışıklığına yol açan ve ilk defa görenlerde “Şaka mı bu?” şeklinde tepkilere yol açan ve bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran Cybertruck‘ın tasarımından daha da konuşmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor. Aşina olduğumuz kavisli çizgilerin aksine kutu gibi keskin hatlara ev sahipliği yapan Cybertruck’ın Lotus Esprit‘ten tasarlanarak hayata geçirildiğini ise geçtiğimiz günlerde öğrenmiştik.

Şimdilerde ise Cybertruck’ın başka bir modele ilham kaynağı olduğu haberi gün yüzüne çıktı. Ancak bu kez söz konusu bir araba değil, bilgisayar kasasıydı! Evet, Hollanda menşeli e-ticaret sitesi MyElectronics‘te yer alan CyberNUC modeli Tesla’nın elektrikli kamyonetinden ilham almıştı!

CyberNUC‘ta tıpkı Cybertruck‘ta olduğu gibi paslanmaz çelik gövde tercih edilmiş. Kasanın arka kısmında ve alt hatlarında ise LED şerit kullanılmış. Böylelikle ışıkları yandığı zaman Cybertruck’ı iyice andıran bir kasa görünümü elde edilmiş. Sadece 1 kilogram ağırlığındaki kasanın fiyatı 100 € olarak belirlenmiş durumda.

Her ne kadar Cybertruck modeli 2021’in ilk günlerinden önce üretime girmeyecek olsa da ondan ilham alınarak tasarlanan CyberNUC isimli kasanın teslimatına Aralık ayı içerisinde başlanacak.

İyi haber şu ki Türkiye’den de bu kasa modelini satın alabilmek mümkün. MyElectronics‘ten vereceğiniz CyberNUC siparişinde kargo için ek bir ücret ödemeniz gerekmeyecek. Tabii bu satın almaya vergilerin dahil olmadığını belirtmekte yarar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version