Volkswagen, epey bir süredir radikal kararlar almaya devam ediyor. Açıkçası otomobil sektöründe otoriteleri bile şaşırtan gelişmelere imza atılıyor. Son karar Volkswagen Golf modeliyle alakalı.

Yine radikal bir karar var ve yine şaşırtacak bir adıma imza atıldı. Daha fazla merak uyandırmadan detaylara geçelim.

Volkswagen Golf için Amerika Dönemi Bitti!

Marka bugün yaptığı açıklamayla beraber Meksika’da üretilen Golf modellerinin durdurulduğunu belirtti. Yani bu şu demek oluyor ki ABD için Gol dönemi sona erdi. Benzeri bir karar yakın zamanda Passat için alınmıştı ve biz bu kararın detaylarını paylaşmıştık.

İlginizi Çekebilir: Şok! Volkswagen Passat Üretimi Tamamen Duruyor mu?

Aslında bakarsanız, Golf modeli için de ABD sayfasının kapanacağı 2019 yılından beri iddia ediliyor ama iddiaların hep asılsız olduğu düşünülüyordu. Yani hem beklenen hem sürpriz bir karar oldu diyebiliriz.

Bundan sonraki dönemde standart modellerin hiçbiri ABD’de olmayacak. Sadece performanslı serilerin satışı kabul edilebilir seviyede olduğu için belli bir süre daha Golf R modeli ve GTI modelinin sunulmaya devam edeceğini göreceğiz. Bunun dışında, bundan sonraki dönemde araç ABD’de olmayacak ve 46 yıllık serüven sona erecek.

Şimdi arada bir Passat durumundan söz ettik. O kısma geri dönmek istiyorum. Passak için de aynı gelişme yaşanmıştı. Fakat Passat’ın durumu biraz daha karmaşık bir hal aldı çünkü ABD çekilme kararının açıklanmasının hemen ardından, Avrupa pazarından da çekilme kararı alındığı ortaya çıktı. Bu haberimizin linkini ekleyeceğim. Haliyle bu kez gözler Golf cephesine çevrildi.

Volkswagen Golf için de aynı durum olur mu derseniz, beklenen bir gelişme değil. 8.nesil yeni geldi ve Avrupa pazarı hedefleniyor. Muhtemelen Avrupa pazarı için böyle bir adım atılmayacak. Fakat yine de böyle bir adım gelecek olursa, tamamen sürpriz olacaktır. Markanın planlarını takip edip göreceğiz.

Share.

1 Yorum

  1. Volkswagen Alman devletinin yoğun finansal desteği ile ayakta durmaya çalışan batık bir şirkettir. Yüz milyar USD den fazlaya mal olan emisyondeğerleri yalancılığı ve hilebazlığı VW ye çok pahalıya patladı.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version